Het broedseizoen is begonnen

Het is Lente, dus is het weer tijd voor nieuw leven!

In de broedtijd zoeken de vogels weer een warm nestje op voor de eitjes. Vanaf het moment dat de eitjes gelegd zijn totdat deze uitkomt duurt ongeveer 21 dagen. Dit is dus de tijd die een vogel doorbrengt op de broedplek. Daarom is het belangrijk dat uw vogel een fijn plekje heeft. Dit biedt u uw vogel met een nestkastje.

Bij ons is de keuze uit nestkastjes zeer ruim.

Weet u niet welk nestkastje u nu moet nemen? Wij hebben verschillende nestkastjes voor u op een rijtje gezet:

Nestkastje van hout: Met dit nestkastje zit uw vogel helemaal beschut. Een nestkastje van hout is vaak een mooie verschijning.
Broednest van plastic: Een broednest van plastic is vaak erg makkelijk om te bevestigen en daarnaast ook nog eens zeer laag geprijsd.
Broedmandje: Een broedmandje is een nestkastje zonder dak. Doordat er geen dak op zit kunt u uw vogel zien broeden en hoeft u niks te missen van de jonge vogeltjes.
Nestkastje van een boom: Dit is een stuk boomstam die van binnen uitgehold is, dit nestkastje is een echte aanwinst voor uw vogelkooi.

Waar hangt u uw nestkastje op?

  • Wanneer er geen struiken in de volière zijn, zorg dan voor nestmateriaal, waarin wij een ruim assortiment hebben.
  • U kunt het beste een nestkastje niet in de volle zon en regen hangen, de opening moet in oostelijke richting hangen. Is dit niet mogelijk? Dan is noord tot zuidoost ook nog een optie. Let daarbij wel op dat de opening wel naar het licht gericht is, vogels houden van de ochtendzon en hierdoor worden de jonge vogels lekker opgewarmd. Wanneer een nestkastje onder een overkapping hangt, is de windrichting minder van belang.
  • Het is belangrijk dat er geen takken of bladeren voor de opening hangen. Hierdoor is het lastig voor de vogels om naar binnen te komen, of om het nestkastje op te merken.

 

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op of kom langs.