Slakken gevaarlijk voor uw hond

Slakken met een huisje of naaktslakken zijn gevaarlijk voor honden omdat slakken meestal drager zijn van parasieten zoals de longworm, genaamd Angiostrongylus vasorum of de Franse hartworm. Deze parasiet kan voorkomen in het slijm van de slak, maar ook in knaagdieren, vogels en andere kleine dieren die slakken eten.

De wormen worden overgedragen door slakken aan honden die in contact komen met het slijm van de slakken. Zo kunnen ze besmet worden met deze gevaarlijk parasieten.

De Franse hartworm of longworm leeft in de longslagader. Deze hartwormen maken het dier erg ziek. Het is daarom belangrijk de infectie voor te zijn. .Wij adviseren Milbemax

Symptomen

De symptomen zijn hoesten en lichte tot zware ademhalingsmoeilijkheden en vermoeidheid. Eventueel lichte bloedarmoede en lusteloosheid. Uiteindelijk kan de hond zelfs instorten na een lichte inspanning. De behandeling duurt lang

Hoe te voorkomen

Voorkom dat je hond met slakken speelt, ze opeet, of het slijm oplikt. Let ook op met drinkbakken en emmers die buiten staan !!

Zo kunt u uw hond te beschermen

Het is belangrijk regelmatig je hond te ontwormen en te behandelen tegen de parasieten. Ga je op reis, vermijd in zwaar besmette gebieden ook dat uw hond gras, andere planten of zelfs slak eet. Laat hem niet snuffelen aan de grond. Bij onverklaarde longsymptomen raadpleeg zo snel mogelijk een dierenarts.

Gebruik natuurlijke middelen voor het vangen van slakken.

Er zijn veel middeltjes die veilig zijn voor kinderen, huisdieren, egels, padden en vogels. Wij adviseren Escar-Go.
Gebruik een slakkenval en vul deze met bier, slakken zijn er gek van.
Allerlei slakken gaan dood door cafeïne. Cafeïne werkt bij slakken als zenuwgif, giet daarom koffieproes in je bloempotten.
Naaktslakken houden ook niet van salie, hysop, tijm, knoflook en tomaat

milbemax hond kauwtabletten slakken parasieten ontwormen schepensvoeders.nl.jpg

Escar-go parasieten honden schepensvoeders.nl veilig slakken.jpg